Ce este HEVC sau H265?

De înaltă eficiență Video Coding (HEVC), de asemenea, cunoscut sub numele de H.265, promite de două ori de compresie posibil cu cele mai bune metode de compresie video Blu-ray lui. Dar cum funcționează, și este suficient pentru a face noi mai bine cauta-4K de conținut?
Aș vrea să-l numesc H.265, pentru că sună bine, dar e nume complet este de codificare de înaltă eficiență Video (HEVC). Este noul succesorul Advanced Video Coding (AVC), de asemenea, cunoscut sub numele de H.264, care este una dintre schemele de compresie folosite de Blu-ray.

Ideea de HEVC este de a oferi acelasi nivel de calitate a imaginii ca AVC, dar cu mai bine de compresie, astfel încât nu există mai puține date pentru a face față. Acest lucru este esențial dacă vrem emisiuni 4K/Ultra HD (inclusiv prin satelit), Blu-raze 4K, și mai mult.
Compresie (bune, rele, și pierderi)
Cantitatea de date brute care vin din partea din spate a unui aparat de fotografiat profesional HD este un masiv. Nu există nici o modalitate de a transporta convenabil pentru casa ta. În schimb, video este comprimat pentru a reduce cantitatea de date într-o formă mai ușor de gestionat.

Există mai multe moduri de a face acest lucru, una dintre cele mai simple fiind de reducere a calității. În unele cazuri, acest lucru este OK. Gândiți-vă de video medie YouTube. Nu mare, nu? De multe ori că este pentru că filmul este foarte comprimat (înainte sau în timpul încărcării). Compresie greu s-ar putea menține rezoluția punct de vedere tehnic la fel, dar imaginea poate apărea mai moale, mai zgomotoase, sau au artefacte care distrag atenția ciudate (cum ar fi cele observate la dreapta).
Dar asta nu-i o idee mare, dacă punctul este de a păstra intenția regizorului, sau scoate în evidență noul 77-inch OLED.

Deci, altă opțiune este de a utiliza mai bine compresie. În acest caz, vă puteți gândi practic de compresie „mai bine” ca de compresie „inteligent”. Așa că, luând în același originalul (video), și de a găsi modalități mai bune de a face cantitatea de date mai puțin, fără a sacrifica calitatea. La fiecare câțiva ani, puterea de procesare a uneltelor sa îmbunătățit suficient pentru a lăsa mai mulți algoritmi de compresie mari consumatoare de procesor pentru a fi utilizate, iar comprima în continuare a datelor, fără a face imaginea mai rău.

Această distincție între „mai mult” de compresie și de compresie „mai bine” este important, ca și într-adevăr, termenii nu sunt interschimbabile în acest context. Poate fi redusă cantitatea de date necesare pentru un semnal, fie de manie comprimarea și făcând imaginea urâtă (doar compresia „mult”), sau cu ajutorul unei tehnici de compresie mai eficient (compresie „mai bună”).
Lasă-mă să pun acest fel. Să presupunem că aveți un obroc de mere. Aveți nevoie pentru a se potrivi de 100 de mere în interiorul. Poti sa o faci cu mai mult de compresie (reducerea merele de sos), sau cu o compresie mai bună (a găsi o modalitate mai bună de a le face toate se potrivesc, dar păstrarea appleness lor).

Mai mult de compresie: sos de mere
Mai bine de compresie: mai multe mere, același spațiu

După cum puteți vedea din acest exemplu delicios, „mai mult” de compresie este ușor (Smush) în timp ce compresia „mai bine” necesită mai mult de gândire și / sau tehnologie mai bine.

Introduceți H.265
Cum ca HD este intensiv-date, 4K este chiar mai rău. În timp ce cele mai multe dintre noi au fost doar obisnuirea cu ideea de avantaje H.264 ‘s mai mult de MPEG-2 de pe Blu-ray, Experts Group Motion Picture și Telecomunicații Standardizare sectorul Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor a (ITU-T) au început deja lucrul la următoarea generație de compresie video, cu un ochi pe viitor.

Nu doresc să mizerie în jurul valorii de mici îmbunătățiri, incrementale, ori de câte ori se introduce un nou standard de compresie, trebuie să fie o schimbare considerabilă. Cu fiecare salt, regula generală este jumătate din rata de biți pentru aceeași calitate (sau mai mare de calitate, la aceeași rată de biți).

Cum se face acest lucru? În mare măsură de extinderea pe modul în care funcționează AVC (și alte tehnici de comprimare înainte de el).

În primul rând, se pare la mai multe cadre pentru a vedea ceea ce nu se schimbă. În cele mai multe scene într-o emisiune TV sau un film, marea majoritate a cadrului nu se schimba prea mult. Gândiți-vă de o scenă cu cineva vorbind. Lovitura este cea mai mare parte capul lor. Fundalul nu se va schimba prea mult pentru multe cadre. De altfel, cele mai multe dintre pixeli care reprezintă fața lor, probabil, nu se va schimba prea mult (altele decât buzele lor, desigur). Deci, în loc de codare fiecare pixel din fiecare cadru, un cadru inițial este codificat, și apoi după care doar ceea ce se schimbă este codat (în principiu).

HEVC extinde apoi dimensiunea zonei care se uita la aceste schimbări. „Blocuri” mai mari și mai mici, în esență, care oferă o eficiență suplimentară. Văzut vreodată blocuri în imaginea, atunci când imaginea merge fault? Acestea pot fi mai mari, mai mici, și diferit în formă cu HEVC decât cu metodele de compresie anterioare. Blocuri mai mari, de exemplu, s-au dovedit a fi mai eficientă.
Apoi, alte lucruri au fost îmbunătățite, cum ar fi de compensare a mișcării, predicție spațială, și așa mai departe. Toate aceste lucruri s-ar fi făcut cu AVC sau chiar mai devreme, dar ea nevoie de mai multa putere de procesare decat a fost punct de vedere economic la momentul respectiv.

În timpul fazei de dezvoltare, algoritmul de compresie este testat în mod obiectiv, pentru eficiența serie bruta, dar, de asemenea, subiectiv, de către profesioniști video, compararea diferitelor metode de compresie și sume într-un „blind” test, în cazul în care nu știu care este metoda cea care. Elementul uman este crucială. Doar pentru ca un calculator, spune un nivel de compresie este mai bună decât alta, nu înseamnă că arată mai bine decât altul.

Deoarece H.265 este atât de mult mai mult procesor intensivă, nu se așteaptă la un upgrade de firmware simplu pentru a obține echipamentul să-l decodeze. De fapt, asta-i o parte a problemei. Ai nevoie de un decodor hardware undeva. Dacă noul dvs. streamer media, cutie de cablu, sau BD jucător are, atunci vei fi gata (presupunând aveți, de asemenea, HDMI 2.0, astfel încât să puteți obține 2160p/60 și nu doar 2160p/30). Ar putea un high-end PC decoda prin intermediul software-ul? Poate. Ar putea Xbox unul sau PS4? Nu este probabil. Toată lumea iubește consola lor preferat, dar amintiți-vă, hardware-ul acestei generații este echivalent cu un PC destul de medie.

Da, există o mulțime de acronime și abrevieri aici. Takeaway, HEVC îmbunătățește pe AVC într-o mulțime de feluri. Dacă doriți să se arunca cu capul în tehnologie, pagina Wiki citește ca o documentație.
Broadcom
Va fi de ajuns?
Ei bine, punct de vedere tehnic, da, dar cu un avertisment mare. Ca AVC (și alte standarde de compresie) înainte de a fi, H.265 este reglabilă, în funcție de lățimea de bandă necesară. Vrei 4K printr-o conexiune la Internet mediocru? Nici o problema; manivelă „dial” (amintiți-vă de mere?). Vrei cea mai bună calitate a imaginii? Nici o problema; rotiți selectorul alt mod.

În timp ce acest aranjament oferă flexibilitate, aceasta înseamnă, de asemenea, că „4K” și „UHD” nu va garanta neapărat o calitate mai bună a imaginii mai mult decât „1080p” sau „HD” fac astăzi. Un semnal 4K foarte comprimat ar putea, în multe feluri, arata mai rau decat un semnal HD mai puternic comprimat.

Cu alte cuvinte, de streaming 4K ar putea arata mai rau decat 1080p curent Blu-ray, în funcție de cât de mult se utilizează compresia. Cu Netflix de streaming acum „House of Cards”, în UltraHD la 15,6 Mbps, indicii inițiale vorbesc de 1080p Blu-ray căutarea „curat”, confirmând unele previziuni de experți. Motivul probabil? 1080p Blu-ray are o mult mai mult de lățime de bandă pentru a dedica la film decât de streaming on-line, mai mult de compensare pentru schema de compresie mai mare de discuri.

Și, în timp ce viteza de procesare, în toate dispozitivele urmează Legea lui Moore, lățime de bandă de Internet nu. Sigur există buzunare de conexiuni reale de mare viteză, dar mulți oameni se luptă pentru a obține un semnal decent de streaming HD. Cu solul subreda neutralității are în SUA, viitorul decent și ieftin 4K de streaming pentru mase rămâne tulbure.

Un alt beneficiu
În timp ce cele mai multe dintre beneficii potențiale HEVC sunt axate pe 4K, de compresie este mai bine oferă beneficii pentru HD, de asemenea. Lățime de bandă mai mică cu HD înseamnă că mai multe persoane pot obține HD. Oameni în bețe cu conexiuni prea lent pentru HD actual ar putea fi capabil de a obține HD HEVC-codificat. Dacă plătiți per megabyte (mobil sau la domiciliu), rate mai mici înseamnă HD mai ieftin de vizualizare, de asemenea.

linia de fund
Porniți în căutarea pentru HEVC (sau H.265), ca un element de linie pe televizoare, playere Blu-ray și a altor playere media în viitor. Aproape toate marile brand-2014 televizoare 4K includ decodor hardware-ul necesar, deși 2013 televizoare 4K nu. Nu va fi, de asemenea, mai multe serpentine, cum ar fi Sony FMP-X10, care includ hardware-ul necesar.

Au fost o mulțime de grumblings în timpul tranziției la H.264/AVC la apariția de Blu-ray, acum ei o dată. Același lucru va fi valabil de HEVC, în cele din urmă. Rate mai mici de date, menținând în același timp de calitate, sunt un lucru bun pentru toată lumea.